İSTANBUL / ATAŞEHİR - Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın Ruhu Okulumuzda Yankılandı

Okulumuz, "Çınarın Gölgesinde / Medeniyet Okumaları" projesi kapsamında, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliğine ev sahipliği yaptı. 5 Mart'ta gerçekleşen bu özel etkinlikte, eğitimci ve yazar Cumali Sever tarafından "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı'nın Ruhu" konulu bir söyleşi düzenlendi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, eserleri ve İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesi hakkında değerli bilgiler edindiler.

Söyleşi, Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisini ve İstiklal Marşı'nın bağımsızlık mücadelemizdeki önemini vurgulayarak öğrencilerimizde milli bilincin pekiştirilmesine katkı sağladı. Etkinlik, katılımcıları Mehmet Akif Ersoy'un fikir dünyasına yolculuğa çıkarırken, onların edebiyatımız ve tarihimizle olan bağlarını da güçlendirdi. Okulumuz, bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin kültürel ve tarihsel mirasımıza olan saygılarını ve bilgilerini artırmayı hedeflemektedir. Etkinliği düzenleyen değerli öğretmenlerimiz Saliha ÇELİK ve Nezahat EGE'ye çok teşekkür ederiz.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 16:51 - Görüntülenme: 516